2011. október 10., hétfő

Brüsszelben meghallgattam Európa szívverését


Európa ütőere
Ha kedd, akkor ez Belgium vagyis - Brüsszel
Nagy város, zajos, és forgalmas, de 6 percenként lehet találni valami látnivalót. Templom , királyi palota, múzeum, stb. sok a fekete, muszlim az utcákon, nagyon tarka a nép. Hol esik, hol fúj. Ha kisüt a nap az csak rövid ideig tart. De egy pólóban sem fázom. Reggelenként megyek futni a botanikus kertbe, amit teljesen körbevesznek a 30 emeletes  felhőkarcoló nagyságú épületek.
Reggel 6 kor arra ébredünk, hogy a szemben levő házban építkeznek. A teherautó motorja búg, csattognak a munkások, és visszhangzik minden. Rájövök, hogy akik ide jönnek boldogulni, azok keményen dolgoznak azért a pénzért. Egy fekete fiú alkalmazott a diákszálló étteremében. Reggel megkérdezte, hogy imádkozom-e , - mondom igen - bólinott, h ogy ő is. Egyébként Kongóból jött ide dolgozni.
A csoportban van: olasz, finn, izlandi, lengyel, horvát angol, belga, moldáv és bulgár. Van egy török fiú, vele és az angol Timmel alszom ő egy kopasz angol, akinek mindig lecsúszik a gatyája. Legalábbis azt hittem, de nem, mert ez a divat. 51 éves, úgy öltözik, mint egy skinhead és egy angol felsőházi képviselő keveréke, de aranyos fiú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése