2011. június 26., vasárnap

Szellemi dömping a Deák téren

Ezen a nyáron fantasztikus dolgok történnek Budapest szívében a Belvárosban. Ahogy az elmúlt években
a fiatalok és a szabad elvű városlakók megszállták a Gödör Klubot és a környékét, megszégyenítve a régi Lizsé, és a későbbi Margit sziget szerelmes párokat vonzó romantikáját, ma is hatalmas tömegeket mozgat meg. Ezzel együtt beindultak a szellemi áramlatok.

Idén a fülledt nyári napook végén megjelennek a fővárosi keresztény gyülekezetek missziós csoportjai. Jó értelemben vonzza őket a sok szellemileg nyitott, bár a földi örömökben tobzódó fiatal elérhetősége, és rendkívül gazdag kínálata. És ez valóban így is van. Itt mindenki kaphat szót, a legidegenebb ember is ismerősként kerül be a csoportok középpontjába, csak legyen elég bátor vagy hozzon be valami újat.
Egy -egy péntek délután úgy kezdődik, hogy a Deák téren feláll a Hit gyülekezetének utcai zenekara és tánckara, vagy a Golgota GYülekezet pantomim csoportja, / eddig 2 x a Mahanaim GYülekezet utcai missziósai is/ és egymásnak adják a "kilincset". Konfliktus nincs van elég hely, mindenkinek jut bőven lehetőség a megnyilvánulásra. Még a június közepén hatályba léptetett közterületi rendelkezés sem vetette vissza a forgalmat és a nyüzsgést, bár sajnos ez lényegesen költségesebbé tesz minden kiruccanást.







Miután  lemegy a program a Deák téren, mondjuk pénteken, akkor a közeli Erzsébet téren már javában folyik a gördeszkások evangélizálása. Az Omega gyülekezet több mint egy hónapja a tér közepén hívja a kereszthez a beszélgetni kívánókat. Mivel sokan veszik ezt a meghívást ezért egyszerúen nem győzik a sok kérdésre megadni a választ, ezért minig hívnak más gyülekezetből is segítséget. Az Élő Ige közösségéből és még néhány másikból is rendszeresen megjelennek a lelkes hívek a közös evangélizációra. Mikor befejezik, megjelenik e Biblia Szól gyülekezet kisebb csoportja , és határtalan lendülettel folytatják a megkezdett munkát. Ezt látni és tapasztalni egyszerúen gyönyörúség, amit a mi Urunk is biztosan örömmel vesz. Hiszen Ő küldött el minket, és Ő tesz mindenkit késszé erre a feladatra. Csak így tovább.

Június 27- július 1-ig gyülekezetünk engedéllyel folytathatja ezt a tevékenységet az Erzsébet téren minden nap. Ez azért érték, mert folyamatosságot ad, ( a fiatalok nyáron szinte minden nap ott vannak ) és legális szabadságot a hit terjesztésére. Jöjjön el mindenki aki ennek az örömében részesülni szeretne!!

Két hét múlva a gyülekezetünk utcai csoportja  újra megjelenik pénteken 6-8-ig a Deák téri templon lépcsőin, és hírdeti az evangéliumot. Ehhez is örömmel veszünk minden segítséget.
Bővebben: Kőrös Tibor/70 313 7160/  Jőjjetek, ezt az Úr készítette el. Jöjjön az aratás ideje....


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése